Total Tayangan Halaman

Rabu, 12 Januari 2011

ORCHID bijzondere wijk Kapuas


Zondag de 2 januari 2011 



Geplaatst op 3 januari 2011 door disporabudparkapuas
 
Orchid repro Mantangai door Subhan - 29 juni 2010
 
 

In het algemeen, de bossen van Borneo is een tropisch regenwoud. Dus wees niet verbaasd als in de bossen van dit soort vaak gevonden onderscheidend flora en fauna.

Een van de eigenaardigheden die bestaan in Kalimantan, in het bijzonder de Kapuas, provincie Centraal-Kalimantan is de orchidee. En een warm gesprek orchidee is een orchidee heet Orchid Mantangai lokaal. 


Dit Mantangai Orchid "kelkbladeren, kroonbladeren en lip roze bloemen tot paars met witachtige vegen. Kleur (dit soort) symboliseert romantiek, liefde en genegenheid. Deze universele kleur is de favoriet van veel mensen. De serie van bloemknoppen zijn erg aantrekkelijk, nette lagen, levendige en alles leek te willen lijken te zijn charme geven. Dat is deels een compliment, lof waardig aan deze orchidee. "

Het is geen twijfel, deze orchidee heeft vele voordelen die moeilijk zijn ongeëvenaarde andere orchidee in zijn klasse. Hij is ook makkelijk te kweken, snelle bloei, bloei het hele jaar door, naast veel belangstelling, was hij in staat om te overleven voor maanden.

In termen van populariteit in Centraal Kalimantan, misschien alleen deze orchidee is in staat om de roem van de rattenstaart Paraphalaenopsis laycockii mascotte van Palangkaraya emuleren.

Naar verluidt de prijs van deze orchidee is nooit voorbij de bovenstaande Rp. 5.000.000, - per pot, het is een ongelooflijke prijs voor mijn niveau dendro soorten orchideeën in hun eigen gebieden.

Deze orchidee verzamelen als een volkslied voor de hobbyist op dit gebied. Dat is het idool voor de bevolking van Centraal-Kalimantan "Orchid Mantangai". 




Gebaseerd op de getuigenis van mensen die handhaven, deze orchidee zijn naam komt van het deelgebied Mantangai, Kuala Kapuas wijk. Orchidee is een veel lokale mensen en onderhield hij deze orchidee wordt vaak gevonden in dit Mantangai gebied. "

Ondertussen, volgens officiële berichten PBR Registration No LV. Publicatie: 068/BR/PVL/11/2007 met de aanvrager de heer A. Teras Narang, SH., Gouverneur van Centraal-Kalimantan, orchidee Dendrobium Mantangai hebben een geografische spreiding in de stad Palangkaraya, Katingan, Kapuas, Barito district, Oost, Zuid Barito Regency.

Geplaatst door Syamsuddin Rudiannoor, S. SosDit bericht werd geplaatst in het toerisme. Bookmark de permalink.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar