Rotonde Kuala Kapuas
Een inspanning die moet worden gewaardeerd Kapuas is de oprichter van de stad Kuala Kapuas rotonde monument. Aan de ene kant van de rotonde met een standbeeld van orang-oetans en hun leefomgeving. En hebben op de twee randen van de cirkel twee neushoornvogel standbeeld of een vogel tingang.
Bird Tingang zeer belangrijk onderdeel van Dayak cultuur. Zodra het belang van deze vogel is dan ook niet verwonderlijk brengen het als een symbool Kapuas regio met de slogan "Tingang Menteng Panunjung Tarung".
Hopelijk met monument, de rotonde en het park in deze stad, zal de Kapuas wijk ook te kunnen bereiden op een echte habitat voor orang-oetans, vogels tingang en andere zeldzame endemische soorten.
VOGEL VAN WETENSCHAPPELIJKE
Tingang Van de Indonesische Wikipedia (vrije encyclopedie) verkregen gegevens dat de vogel is Tingang of neushoornvogels neushoornvogels in de Indonesische taal.
Of Bird neushoornvogels neushoornvogels (Engels: Hornbill) is een type van vogel die een snavel-vormige hoorn vee heeft, maar zonder de cirkel. Meestal licht gekleurde snavel. Zijn wetenschappelijke naam is "Buceros" verwijst naar de snavel vorm en een betekenis heeft "koehoorn" in het Grieks.
Neushoornvogels ingedeeld Bucerotidae groep waarvan 57 soorten, waaronder. Negen soorten daarvan afgeleide endemisch in Zuid-Afrika. Het eten, vooral fruit, zijn ook hagedissen, vleermuizen, ratten, slangen en verschillende soorten insecten. Wanneer de tijd broeden, vrouwelijke neushoornvogels leggen tot zes witte eieren zaad gevangen in de kooi nest, gemaakt onder andere van vuil en de huid van de vrucht. Er is slechts een kleine openingen voldoende om te bereiken mannelijke vogels vogelvoer voor kinderen en vrouwelijke neushoornvogels.
Als de baby vogel en vrouwelijke vogels zijn niet langer passen in het nest, vogel het nest van de vrouw zal breken en bouwen een muur, en twee volwassen vogels voedsel te vinden voor de kinderen van de vogels. Bij sommige soorten, kuikens zich aan de kapotte muren herbouwen zonder de hulp van een volwassen vogel.
Bird Tingang Dayak cultureel symbool
In de cultuur van Borneo (Dajaks), neushoornvogels (tingang) is het symbool van "The Natural" is gods natuur die 'mannelijke'. Op het eiland Borneo, neushoornvogels heilige gebied gebruikt als een symbool of symbolen in het teken van de binnenlandse organisaties zoals Sarawak, Kalimantan provinciale embleem, symbool Universiteit van Lambung Mangkurat enzovoort. Neushoornvogels gerealiseerd in de vorm van gravures op Dayak cultuur, terwijl in het Banjar cultuur, neushoornvogels uitgehouwen in de vorm van een verkapte (didistilir), omdat de Banjar cultuur te groeien onder invloed van de islam dat het bestaan van levende wezens carving verbiedt. Neushoornvogels, die vermomd zijn vorm gebruikt als een beitel tip over Huizen Banjar Pilis.
Dit is het symbool van de Kapuas wijk, die duidelijk illustreert het midden Tingang Bird logo. Ondertussen, op lint ingeschreven op de bodem van het gebied ook duidelijk gezegd fisolofi die luidt: "Tingang Menteng Panunjung Tarung"
Geschreven en gepost door Syamsuddin Rudiannoor, S. Sos.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar